L'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell disposarà d'una aparell per fer ressonàncies, una de les proves dignòstiques més habituals. La instal·lació del nou aparell, segons han informat fonts del centre assistencial, es completarà aquest mes d'abril. Disposar de l'aparell de Ressonàncies Magnètiques Nuclears (RMN) és el resultat d'una aliança d'empreses amb un proveïdor extern. L'objectiu d'aquest hospital és facilitar l'accés a tota la població donant servei d'aquest nou tipus de ressonàncies.

Actualment, l'hospital sol·licita anualment unes 5.000 RMN entre l'àrea d'hospitalització i la d'atenció ambulatòria. Aquest procés requereix desplaçaments dels usuaris i les seves famílies, tant de Martorell com de les rodalies, a centres externs. Amb aquest dispositiu ubicat a l'hospital, els pacients ingressats no hauràn de ser traslladats en ambulància; i per als d'atenció ambulatòria que no estan ingressats augmentarà la comoditat, donada la proximitat geogràfica, i la bona accessibilitat.

El dispositiu tecnològic és de la marca General Electric, de 1,5 tesles, i oferirà el seu servei als pacients de dilluns a divendres, de 8 del matí a 20 del vespre. Però si la demanda del servei augmenta, hi haurà la possibilitat que els horaris siguin més amplis.

«La incorporació d'una RMN a l'hospital es fa sota l'objectiu de garantir una assistència de qualitat», asseguren fonts dels centre hospitalari. La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) dóna servei a 13 municipis i més de 160.000 habitants.