La Fira del Transport és un dels al·licients complementaris del certamen martorellenc, que apropa els vilatans i visitants de la comarca les novetats automobilístiques que les principals marques presents a la població, amb forta tradició del món del cotxe, han presentat i ofert a la gent que s'hi ha apropa. Algunes de les marques van oferir descomptes especials aprofitant aquesta trobada de l'automòbil local.

L'Ajuntament martorellenc també ha estat present en aquesta fira amb una parada de 2.000 m2 on s'han pogut veure alguns dels projectes que s'han portat a terme a la vila en els darrers temps així com poder jugar en un espai infantil amb rocòdrom i circuit d'aventura per poder fer gaudir els més petits.

Una de les principals novetats que s'han pogut observar en aquesta edició és la nova distribució en la qual els estands dedicats a l'exhibició de cotxes per part dels concessionaris presents a la Fira, reben molta més importància en la seva col·locació, quedant la parada institucional de l'Ajuntament en un segon pla.

Aquesta nova distribució ha ajudat a donar visibilitat a la venda de cotxes. David Cañamares, comercial de Mavisa Martorell, valorava que «potser a primeres hores la gent se centra més en la trobada de maquetes, però a la tarda hi ha molt de moviment, molta gent preguntant per comprar-se un nou cotxe, ho valorem molt positivament».

La fira automobilística es va complementar en el mateix recinte amb la 7a Trobada Nacional de Maquetistes, que enguany ha guanyat en presencia i espai, ocupant una superfície d'uns 2.300 m2, amb una forta presència de públic de totes les edats, i amb parades d'associacions, botigues i museus que giren entorn de la temàtica de les maquetes de tren.

Aquesta trobada que ha compartit espai amb la Fira del Transport és considerada la tercera en l'àmbit nacional i té la presència de paradistes de Catalunya, França i l'Aragó, fet que ha permès que s'hagi expandit i comenci a ser coneguda dins l'àmbit Europeu d'aquesta temàtica.

Xavier Montià, president de l'Associació dels Amics del Ferrocarril de Martorell, posava en relleu que «estem molt contents amb l'èxit de públic i amb la presència de tantes entitats, empreses i museus que els agrada el modelisme». En aquesta línia hi afegia que «aquesta és la setena edició i cada dos anys n'anem celebrant una de nova, enguany hem guanyat molta presència i espai pels paradistes».