L'esquiadora de fons i corredora de muntanya igualadina Laura Orgué ha iniciat aquest curs el programa LoveSport en diferents centres escolars de la ciutat, amb la col·laboració de les regidories d'Esports i d'Ensenyament. Ahir, l'esportista va explicar les principals característiques, acompa-nyada de la regidora d'Esports, Rosa Plassa.

La iniciativa LoveSport està adreçada als escolars de 5è i 6è de primària dels centres escolars de la capital de l'Anoia, i té com a principals objectius ajudar-los a reconèixer i resoldre els conflictes que es poden donar en el món de l'esport, emfatitzar i preservar els valors positius que aquest aporta, aprendre a viure la competitivitat de manera saludable, desenvolupar l'empatia amb els companys, ajudar els nois i noies a trobar fórmules pacífiques per resoldre els conflictes en què es poden trobar involucrats, i reforçar l'autoestima dels joves esportistes.

Tal com ha explicat Orgué, l'element clau a l'hora d'assolir aquests objectius és la mediació preventiva que ensenya a identificar i gestionar els conflictes amb un seguit d'accions orientades a resoldre'ls abans que creixin o es quedin en estat latent.

LoveSport organitza sessions de treball amb els escolars, encaminades a prendre consciència dels valors que la pràctica de l'esport comporta, i a aprendre a resoldre els conflictes que s'hi puguin generar. Identificant els problemes més habituals que es donen en el marc de les activitats esportives, en espais com el pati, l'assignatura d'educació física, els vestidors o l'esport escolar i extraescolar, els grups treballen i reflexionen en sessions d'una hora i mitjà fins a trobar una bona solució. LoveSport té també l'objectiu d'acabar arribant més enllà dels joves i implicar-hi entrenadors, monitors, professors, àrbitres o pares.

En aquesta primera edició de la campanya hi participen 645 alumnes d'Igualada, pertanyents a 17 escoles: la Garcia Fossas, el Jesús Maria, les Escolàpies, la Dolors Martí, els Maristes, l'Ateneu Igualadí, l'Escola Pia, el Monalco, l'Escola Àuria, el Mestral-Montclar, la Mowgili, l'Acadèmia Igualada, l'Emili Vallès, el Gabriel Castellà, la Mare del Diví Pastor i la Ramon Castelltort.