04 de maig de 2018
04.05.2018
40 Años
40 Años

El Parc Natural de Montserrat regula l'accés de vehicles al Peudemont, al terme del Bruc

04.05.2018 | 08:24
Zona d´aparcament que s´ha creat al Bruc

L'Ajuntament del Bruc i el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat han decidit regular el trànsit rodat als peus de la muntanya –a la zona coneguda com a Peudemont de Montserrat– davant del fort increment de la circulació de vehicles motoritzats durant els darrers anys. L'objectiu és conservar el patrimoni natural d'aquesta zona, millorar la convivència entre els usuaris de l'entorn de la muntanya i garantir els drets de la propietat pública i privada dins el municipi del Bruc.

L'Ajuntament i el Patronat han creat dos aparcaments de gran capacitat on hauran d'estacionar els visitants que vulguin arribar a la cara sud de la muntanya dins el terme municipal del Bruc. El seguiment d'aquesta normativa es delegarà al cos d'Agents Rurals i als Mossos i es podran aplicar sancions si es dóna el cas.

Tot i aquesta limitació, es permetrà la circulació a determinats vehicles. Serà el cas dels veïns residents dins la zona regulada o vehicles que els prestin servei; vehicles agrícoles; propietaris de ter-renys; serveis d'emergència i cossos de seguretat, així com vehicles de les ADF i del Patronat de la Muntanya de Montserrat; i també als clients de les activitats de lleure o d'hostaleria que s'hi puguin instal·lar (només per al trajecte mínim per accedir-hi).

Els veïns que resideixen dins el perímetre de la zona afectada per la nova regulació del pas de trànsit rodat al Peudemont de Montser-rat ja poden fer la sol·licitud per adquirir la targeta identificativa de resident que els farà més fàcil l'accés.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook