La intervenció paleontològica al Turó del Cairat de Masquefa, duta a terme en dues campanyes, ha permès recuperar un total de 49 restes fòssils, bona part de les quals de l'etapa del miocè superior. El mes de desembre passat, durant la primera part de la campanya, es van recuperar sis restes siglades de vertebrats fòssils; i entre els mesos de gener i març passats, en el marc de la segona i última campanya de la intervenció, es van recuperar 43 restes fòssils siglades.

L'informe conclou que les restes animals i vegetals trobades pertanyen molt probablement al miocè superior, un període de temps geològic que se situaria a l'entorn dels 11 milions d'anys.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, destaca el valor «científic i històric» de les restes trobades i assegura que «amb aquesta intervenció hem demostrat un cop més que és possible compatibilitzar la recuperació del patrimoni paleontològic de Masquefa i del nostre entorn amb l'execució d'obres de primer ordre com la construcció del pàrquing a Can Bonastre sense que es vegin compromeses cap de les dues actuacions».

L'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont ha dut a terme la investigació perquè a la zona es vol construir un pàrquing. Les restes de Maquefa podrien estar lligades a altres troballes als Hostalets de Pierola o a Piera, i d'aquí l'interès per l'excavació.