Terrassa torna a reviure la ciutat de principi del segle XX amb la celebració de la Fira Modernista, que arrenca avui a 2/4 de 8 a la plaça Vella i s'allargarà fins diumenge, 13 de maig. La cita inclou més de 300 propostes per a tot tipus de públic: recreacions històriques, mostra d'oficis artesans tradicionals, visites als principals edificis modernistes de Terrassa, exposicions, tallers, contes, titelles, cercaviles, gegants, circ d'època i espectacles diversos, entre d'altres. Tot plegat descobrint el caliu de la gent que protagonitza la fira al carrer vestida d'època.

Cuina modernista

La Fira Modernista de Terrassa, que arriba a la 16a edició, posa enguany en relleu la gastronomia de l'època. Els visitants tindran l'oportunitat de descobrir i tastar la cuina de final del segle XIX i principi del XX per mitjà de tallers, degustacions, rutes gastronòmiques i menús modernistes, amb la participació d'una vintena d'establiments.

Amb la implicació de cuiners i cuineres de restaurants, i de venedors i venedores dels mercats, es presentaran les receptes, els plats i els productes més típics del modernisme, recordant què menjaven i bevien la burgesia i les classes treballadores.

150 anys de Muncunill

A més de la gastronomia, coincidint amb el 150è aniversari del naixement de l'arquitecte modernista Lluís Muncunill, nascut a la població bagenca de Fals, la fira inclourà un itinerari per alguns dels edificis que va dissenyar, com ara la fàbrica Aymerich, Amat i Jover o la masia Freixa de Terrassa.

La descoberta del patrimoni arquitectònic i cultural també es podrà fer viatjant amb el Trenet del 1900, que és un altre dels atractius de la Fira Modernista d'aquest cap de setmana. Així com també gaudir de la segona edició del pícnic modernista a la plaça del Parc dels Catalans.

Un ampli programa que ha convertit la Fira Modernista de Terrassa en un esdeveniment turístic, cultural i d'oci destacat a Catalunya.