La fira dedicada a l'aeronàutica esportiva i lleugera Aerosport celebrarà el cap de setmana del 19 i 20 de maig la seva 26a edició. El certamen comptarà amb uns 35 expositors d'arreu de l'Estat i s'espera la visita d'unes 200 aeronaus, unes xifres similars a l'edició passada. El president de Fira d'Igualada, Joan Domènech, ha explicat que enguany s'ha volgut organitzar de nou el festival aeri, que es va recuperar l'edició passada amb motiu del 25è aniversari despès de diversos anys sense celebrar-se. Tot i això, Domènech ha dit que tindrà un format més reduït i ha detallat que no comptarà amb cap vehicle militar

Els pilots també inauguraran les recents millores que s'han dut a terme a l'aeròdrom d'Igualada-Òdena (on té lloc el festival) per adequar-se a la normativa estatal de seguretat operacional amb un pressupost de 256.400 euros.

El cap de setmana del 19 i 20 de maig l'aeròdrom d'Igualada-Òdena es convertirà en l'epicentre de l'aeronàutica esportiva i lleugera amb la celebració de l'Aerosport, l'única fira d'aquestes característiques de l'estat espanyol. La 26a edició del certamen compta amb unes xifres similars a les de l'any passat i tindrà uns 35 expositors, malgrat que, tal com ha remarcat el president de Fira d'Igualada, Joan Domènech, "el sector de l'aeronàutica encara es troba en una situació de crisi". El festival compta amb un pressupost de 50.000 euros.

Enguany l'Aerosport ha decidit tornar a organitzar el festival aeri davant de la bona acollida que va tenir en l'edició passada. Tot i això, Domènech ha aclarit que l'exhibició aèria no tindrà les dimensions de l'any passat, ja que es va fer expressament amb motiu del 25è aniversari del certamen. L'exhibició comptarà amb la participació del pilot alemany Alex Stegner; el navarrès Cástor Fantoba; i l'igualadí Àlex Balcells.

El certamen també comptarà amb diverses activitats paral·leles com ara conferències professionals i activitats per a tots els públics. A més, els visitants també podran fer batejos de vol amb alguna de les empreses expositores. Domènech ha apuntat que els 'drons' també tindran el seu paper dins de la fira i hi haurà la presència de dues de les marques més importats del sector.

De la seva banda, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha celebrat les obres que s'han dut a terme recentment a l'aeròdrom d'Igualada-Òdena per adaptar-lo a la normativa estatal. Valorats en 200.000 euros, els treballs han consistit en regenerar el paviment de la pista, adequar els pendents, renovar la senyalització i la pintura de la pista, així com també reparar la tanca perimetral. El batlle ha subratllar que el futur de l'equipament passa per convertir-lo en un "pol de referència d'activitat econòmica" i considera que "tenim una infraestructura clau, que el temps la posarà en valor".

Castells també ha explicat que durant el cap de setmana de l'Aerosport Igualada rebrà la visita d'un grup de comissaris europeus que han d'avaluar la candidatura de la capital de l'Anoia com a Ciutat Europea de l'Esport 2019. L'alcalde s'ha mostrat satisfet que la visita coincideixi amb l'Aerosport i també amb la celebració de la cursa nocturna 'Urban Night', ja que "podran veure com Igualada viu l'esport de forma molt intensa".