Dues infermeres residents en l'especialitat de geriatria han acabat aquest mes de maig la residència. Són les dues primeres que completen aquesta formació posterior al grau a Igualada. L'hospital de la capital de l'Anoia és el primer centre hospitalari català acreditat per poder fer formació reglada en infermeria geriàtrica. L'any 2012, el ministeri de Sanitat i Consum va autoritzar aquest centre a formar metges i infermeres en geriatria a la Unitat Docent Multiprofessional de Geriatria.

La infermera especialista en infermeria geriàtrica està capacitada per ensenyar, supervisar, investigar i liderar les cures destinades al pacient d'edat avançada. L'any 2013 va començar la formació el primer MIR (Metge Intern Resident) de geriatria i al 2016 les dues primeres infermeres IIR (Infermera Interna Resident). Els residents poden arribar a Igualada de qualsevol lloc de l'Estat. Les dues infermeres que s'han especialitzat són d'Astúries i Múrcia. L'hospital té acreditat que cada any puguin iniciar la residència de geriatria dues infermeres i un metge. La formació dura 2 anys en el cas de les infermeres residents, i 4 en el cas dels metges residents.

La formació en atenció a pacients geriàtrics que han de realitzar els infermers residents és fonamental per a l'exercici de la professió. L'Hospital disposa d'un pla de supervició durant aquesta etapa que «està planificada per obtenir així la màxima eficiència», segons fonts del mateix centre. Aquest pla de supervisió que està dins del marc legal, permet adquirir les competències necessàries per gestionar els pacients atesos en els diferents dispopsitius en l'àmbit de l'atenció geriàtrica.

L'adquisició d'aquestes competències s'ha de fer de manera progressiva dins del pla formatiu, a partir de l'adquisició dels objectius docents relacionats amb la mateixa competència i la seva cor-recta avaluació.

La responsabilitat dels infermers i infermeres residents en geriatria està vinculada a la cura, la participació en la presa de decisions i l'actuació dels mateixos infermers dins de l'entorn de pràctica tutelada.