L'alcalde d'Igualada, Marc Castells (PdeCat), serà amb tota probabilitat el nou president de la Diputació de Barcelona, tal com havia avançat la setmana passada Regió7. Aquesta és la proposta que la formació té sobre la taula per afrontar el relleu a la institució provincial un cop s'hagi produït un altre canvi de cadira: l'actual presidenta de la Diputació, Mercè Conesa (alcaldessa de Sant Cugat del Vallès) és també la candidata per ocupar la presidència del Port de Barcelona, en substitució de Sixte Cambra, que ja fa mesos que va decidir que volia deixar el càrrec i, a més a més, té obert un procés judicial per casos relacionats amb la trama del 3%.

Castells té tots els números per ser el president de la Diputació perquè és l'actual vicepresident segon de l'ens, però si ho mirem per partits, és el número 2 del PDeCat a la Diputació. El vicepresident primer és l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, però ho és en tant que representant d'ERC. El fet que Castells sigui el màxim responsable de l'ens provincial no el pot fer sortir de l'alcaldia d'Igualada, ja que el càrrec és per a representants municipals.

El relleu no s'ha formalitzat encara en cap dels dos àmbits, però ja té el vist-i-plau del partit, segons ha pogut saber aquest diari. Els canvis no és previst que es facin en els propers dies, però tampoc no ha de passa massa temps. La setmana que ve o la següent es podria produir el canvi.

Castells completaria un pòquer de polítics igualadins que ens els darrers dies han accedit a llocs de màxima responsabilitat política a Catalunya. Les igualadines Alba Vergés (ERC) i Àngels Chacón (PdeCat) són conselleres des de dissabte al matí. Laura Borràs, la nova Consellera de Cultura, té com a parella un metge igualadí i president de Creu Roja Anoia, Xavier Botet. A més a més, la també igualadina Carolina Telechea (regidora per ERC) serà parlamentària republicana al Congrés de Diputats en substitució de les conselleres Teresa Jordà i Ester Capellas, que fins ara estaven al grup a Madrid amb Tardà i Rufián. Telechea no ha decidit, encara, si deixarà l'acta de regidroa de l'Ajuntament d'Igualada.