Olesa de Montserrat viu avui els actes centrals de la festa de Santa Oliva. Són quatre dies de festa amb un programa farcit d'activitats, perquè té el centre el cap de setmana, amb les fires de dissabte i diumenge, i, especialment avui, que és la jornada central.

La baixada d'andròmines o el Ginesta Sound s'afegeixen a noves propostes com la presentació i estrena de la mulassa, un nou element d'imatgeria festiva, i la jornada castellera.

Com és habitual, l'acte central serà el 10 de juny, festivitat de Santa Oliva, el seguici de cultura popular que donarà pas a la tradicional ofrena floral a la patrona.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Olesa, Xavier Rota, ha destacat les moltes activitats que inclouen les festes de Santa Oliva, unes festes que «sobretot són cultura i tradició popular, és a dir, viscuda al carrer».

Després de dos dies intensos, les activitats continuaran diumenge, 10 de juny, diada de Santa Oliva. Les activitats de diumenge inclouran dues jornades de portes obertes: a l'ajuntament d'Olesa, de les 10 a les 13 hores; i al portal de Santa Oliva, de les 11 a les 13 hores.

També a partir de les 10 del matí i al llarg de tot el dia la plaça de les Fonts i el carrer d'Alfons Sala es tornaran a vestir de fira, en aquest cas del comerç, organitzada per l'Associació de Botiguers i Comerciants d'Olesa. El seu president, Toni Romero, ha explicat que les persones que visitin la fira podran comprar en més d'una quarantena d'establiments, i també gaudir d'activitats paral·leles com ara exhibicions de ball i el plat fort: el concurs «El teu pes en oli», que podrà guanyar alguna de les persones que hagi comprat en alguna de les botiguers presents a la fira.

Els nens i nenes també tindran una cita esportiva diumenge. A partir de dos quarts d'11 del matí tindrà lloc la 8a Pedalada infantil, organitzada per la Unió Ciclista Olesana. La pedalada inclou dues categories, per a nens i nenes de 4 a 7 anys, i de 8 a 12 anys. La recollida de dorsals es farà a dos quarts de 10 del matí a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay. I a les 11 del matí, xocolatada infantil i animació amb la companyia de Jordi del Riu. A la tarda de diumenge es farà una trobada castellera (castellers d'Esparreguera i els de Sant Vicenç dels Horts). L'ofrena a Santa Oliva posa especial èmfasi en les entitats de cultura popular. El seguici d'enguany arrencarà a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay.