13 de juny de 2018
13.06.2018

El govern d'Igualada incorpora Mireia Duran per substituir Àngels Chacón, actual consellera d'Empresa

L'alcalde Marc Castells, que en breu serà president de la Diputació de Barcelona, atorga màxim poder a Jordi Pont, que serà primer tinent d'alcalde

13.06.2018 | 12:27
Mireia Duran substituirà Àngels Chacón a l´Ajuntament d´Igualada

Mireia Duran serà la substituta de la consellera d'Empresa i Coneixement Àngels Chacón a l'equip de govern d'Igualada. Àngels Chacón era regidora en l'àmbit de l'empresa i les universitats, però al mateix temps era primera tinent d'alcalde, tot i que des de feia uns mesos ja havia assumit també una direcció general a la Generalitat i havia hagut de comptabilitzar els compromisos municipals i els de govern, més encara quan es va destituir el govern. El primer tinent d'alcalde serà a partir d'ara Jordi Pont, que a la pràctica serà un referent del govern actual per a la ciutat, ja que a l'absència de Chacón se li haurà de sumar, en breu, la dedicació de Marc Castells haurà de dedicar a la Diputació de Barcelona, de la que en serà president, en substitució de Mercè Conesa, que ara dirigeix el Port de Barcelona.

Marc Castells va presentar ahir els canvis al seu govern. Mireia Duran, que va ocupar el lloc número 14 de la candidatura de CiU en les eleccions municipals de l'any 2015, serà regidora a partir del proper ple municipal. A la llista del CiU (ara PDeCAT) a qui li hauria correspost el càrrec és a Jordi Segura, que ja havia estat regidora, però ha renunciat a incorporar-se al consistori.

Mireia Duran, de 38 anys, és diplomada en Infermeria i màster en Infermeria Quirúrgica. Prendrà possessió de l'acta de regidora un cop la Junta Electoral emeti la corresponent acreditació i, a partir d'aquí, assumirà una nova àrea d'acció del govern, anomenada regidoria de Barris i Civisme.

Castells també portarà al proper ple municipal canvis en altres àmbits, per fer un nou encaix. D'una banda, Jordi Pont passarà a ser primer tinent d'alcalde, Fermí Capdevila serà el segon tinent d'alcalde, Carme Riera, tercera tinent d'alcalde i Patrícia Illa, quarta tinent d'alcalde.

A més, Illa passarà a ser regidora de Dinamització Econòmica, Ensenyament i Universitats, assumint parcel·les que fins ara pilotava Chacón i conservant-ne algunes que ja eren responsabilitat seva fins ara, com Comerç o Turisme. En canvi, les àrees d'Infància i Joventut passaran ara a mans de Carme Riera, que serà tinent d'alcalde d'Acció Social, Igualtat i Joventut.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook