Els membres d'ERC Joan Margall i la igualadina Carolina Telechea són des d'ahir a primera hora de la tarda nous diputats del Congrés espanyol. Els dos polítics d'ERC substitueixen Ester Capella, actual consellera de Justícia, i Teresa Jordà, consellera d'Agricultura. Els polítics republicans van prometre la Constitució espanyola «per imperatiu legal», van demanar la llibertat dels polítics presos i «exiliats» i van reclamar la «República Catalana».

Tots dos van utilitzar el català per prometre la Constitució i van exhibir peces de color groc i llaços del mateix color per denunciar l'empresonament dels polítics. A diferència del que va passar amb la sallentina Mirella Cortès al Senat, la presidenta de la cambra no va posar pegues perquè poguessin fer l'acte en català.

Nascuda a Igualada (Anoia) el 1981 i llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, Carolina Telechea ocupava el número 6 a la llista per Barcelona a les eleccions de juny del 2016. Segons ha informat ERC, Telechea, que manté l'acta de regidora a l'Ajuntament de la seva ciutat, serà l'encarregada dels temes de Justícia i Igualtat.