Una quarantena de persones es van concentrar ahir davant dels jutjats d'Igualada per condemnar l'agressió que es va viure en aquest punt diumenge passat. El conductor d'un cotxe va agredir una jove d'origen marroquí i un vianant que la va voler ajudar. Les dues víctimes van presentar una denúncia als Mossos i sospiten que l'agressió té un mòbil racista.

Durant la concentració, les dues persones agredides van rebre l'escalf dels manifestants que reclamaven la fi de la violència gratuïta i el respecte per la diversitat. La portaveu d'Unitat contra el Feixisme i el Racisme, Maribel Nogué, va rebutjar la versió del conductor, que parla d'una suposada discussió de trànsit. «A la denúncia la jove remarca que va tenir la sensació de ser agredida pel fet de ser de fora», va explicar Nogué.

No obstant això, la Policia Local d'Igualada i els Mossos, que són els que van intervenir en el lloc dels fets, només han confirmat l'existència de l'agressió. Però dimarts els Mossos van rebre les denúncies de les dues víctimes i estan investigant el cas. Segons els familiars de les persones agredides, és previst que dijous vinent se celebri el judici.

Segons va informar la Policia Local, els fets van tenir lloc diumenge passat a la tarda, just davant dels jutjats d'Igualada, on el conductor d'un cotxe va fer una maniobra per evitar atropellar la noia i, com a conseqüència d'això, el vehicle va acabar impactant contra un piló. Segons les mateixes fonts, el conductor va sortir irat del cotxe per atacar la noia i l'altre vianant que la intentava defensar. Ambdós van acabar a l'hospital amb diverses contusions.

Els membres d'Unitat contra el Feixisme i el Racisme van donar, des del primer moment, credibilitat a la sospita que va tenir la jove de ser atacada pel fet de ser marroquina. L'entitat va situar-se al capdavant de la concentració, juntament amb la Plataforma Feminista Anoia, el col·lectiu Compartim Ciutadania i els membres d'Igualada Solidària.