19 de juny de 2018
19.06.2018
40 Años
40 Años

El participants del programa igualadí Acompanya un avi reben un reconeixement

19.06.2018 | 20:18
El joves i grans guardonats per la campanya de suport als avis

Els 49 joves i grans que han participat en la quarta edició del projecte "Acompanya un Avi" han estat distingits per la seva participació en el porjecte. L'acte ha tingut lloc aquest dimarts, a la Sala Teresa Mimó de la Residència Pare Vilaseca Durant. El projecte ha unit 22 nois i noies dels instituts d'Igualada amb 27 persones grans ateses a la Residència i centre de dia Pare Vilaseca i al Centre de Dia Montserrat, equipaments gestionats pel Consorci Sociosanitari d´Igualada (CSSI). Hi ha participat 8 joves de l´Institut Pere Vives Vich que han acompanyat 11 persones grans ateses a la residència i centre de dia Pare Vilaseca, i 14 joves de l´Institut Joan Mercader que han acompanyat 16 persones ateses Centre de Dia Montserrat. Grans i joves han pogut viure conjuntament una experiència d´intercanvi intergeneracional de vivències personals.

Durant l'acte hi ha hagut parlaments per part de Jordi Ferrer, Gerent del CSSI, i Patrícia Illa, Quarta tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Igualada, que han donat gràcies als joves i grans que han participat en el projecte així com al personal de la Residència Pare Vilaseca que ho ha fet possible. També s´ha fet entrega a les parelles de joves i persones grans d´un diploma i d´una bossa personalitzada amb el logo de l´Acompanya un Avi.

Hi ha hagut lectures de les seves vivències per part de de les àvies Carme Valls, Julia Esteban i Isabel Ibañez i de la jove Mireia Camacho, que juntament amb la Jana han compartit el projecte. També ha llegit la seva vivència la jove Aina Morera, una convidada molt especial que ja havia participat en l´edició anterior i que aquest any ha repetit ja que manté un fort vincle amb la resident Maria Vila. Una sorpresa ha estat la celebració de l´aniversari de la Julia Esteban, que complia anys i que ha rebut un ram de flors de mans de la Carla Jorba, educadora social del CSSI i coordinadora del projecte. L´acte ha comptat amb l'actuació musical de Sergi Sirvent, músic i compositor, i Guillem Callejón, guitarrista, que han interpretat temes clàssics. Les fotografies de l´acte les ha realitzat la fotògrafa igualadina Marina Méndez.

Els joves voluntaris han dedicat durant tot el curs una hora setmanal a visitar l´avi o àvia que se´ls hi ha assignat en funció de les seves afinitats. Els objectius assolits pel projecte han estat afavorir les relacions entre joves i grans, compartir vivències i diàleg, ampliar el coneixement i experiències dels joves, conèixer el funcionament d´una residència o centre de dia, iniciar experiències en l´àmbit del voluntariat, pal·liar la solitud i aïllament social que pateixen les persones grans, incrementar la seva autoestima, i ajudar a dignificar la vellesa. L'acollida per part dels dos col·lectius ha estat molt positiva i tant els avis com els nois i noies han gaudit molt.

La primera edició d´aquest projecte intergeneracional es va iniciar el mes de desembre de 2014. El projecte tindrà continuïtat amb una cinquena edició el curs 2018-2019.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook