La quarta revolució industrial, coneguda també com a revolució 4.0, és el tema central que ha escollit la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) per celebrar la divuitena edició del Sopar Empresarial de l'Anoia, que tindrà lloc el 12 de juliol a Òdena. El president de la UEA, Blai Paco, ha dit que la quarta revolució industrial "està entrant amb força a tots els sectors econòmics" i creu que "canviarà la indústria", motiu pel qual han decidit abordar un tema que considera "clau" per a les empreses del territori. El lema del sopar d'enguany serà 'Posa en marxa el canvi' i comptarà amb la conferència de l'economista Marc Vidal. A més, presidirà el sopar la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. Al llarg de la vetllada també s'entregaran els Premis UEA, que reconeixen les empreses més destacades del 2017.

A través del lema 'Posa en marxa el canvi', la UEA vol plasmar la necessitat que els empresaris vegin la revolució 4.0 com una oportunitat i una necessitat. De fet, el president de l'ens empresarial, Blai Paco, creu que les empreses han de "perdre la por" a fer aquest canvi, que considera "clau" per a la "competitivitat i productivitat" de les empreses i també per "assegurar-ne la continuïtat". Serà l'expert en transformació digital Marc Vidal qui pronunciarà la conferència sobre la quarta revolució industrial davant de fins a 400 empresaris de l'Anoia.

De la seva banda, la gerent de la UEA, Paula Arias, ha explicat que des de l'agrupació empresarial fa temps que treballen en un projecte que porta per nom 'UEA Industria 4.0', que pretén acompanyar les empreses de l'Anoia en aquest procés d'adaptació a la quarta revolució industrial. Arias ha detallat que estan treballant amb experts i universitats amb la intenció "d'elaborar un mapeig per conèixer la maduresa digital del món empresarial, en quin estat es troben i quines accions haurien de treballar". L'objectiu del projecte, ha dit Arias, és "assessorar les empreses en tot allò que puguin necessitar per a la seva competitivitat i estar a l'alçada de la nova revolució 4.0".

Majoria d'edat del sopar empresarial

El Sopar Empresarial va néixer l'any 2000 amb l'objectiu de reconèixer la tasca dels empresaris i emprenedors de l'Anoia. Cada any el sopar se celebra en un escenari diferent relacionat amb el món empresarial o la innovació i enguany s'ha apostat per una nau industrial del municipi d'Òdena. Com a eslògan s'ha apostat pel lema 'Posa en marxa el canvi' amb la imatge dels diferents plats i eixos d'un pedal de bicicleta que "convida a mantenir una actitud proactiva d'impuls de la transformació i el canvi que viu la societat i, especialment, el món de l'empresa en l'era de la revolució digital".

En el transcurs del Sopar Empresarial, la UEA entregarà tot un seguit de premis i reconeixements destinats a distingir aquelles iniciatives empresarials que hagin destacat durant l'any anterior. S'entregaran dos tipus de guardons: els Premis UEA i els Premis que s’atorguen en col·laboració amb altres entitats i institucions. Els Premis UEA inclouen cinc categories: el premi a la Trajectòria Empresarial, a la Capacitat Emprenedora, a l'Empresa Innovadora, a la Institució i al Compromís Social de l'Empresa.

Pel que fa als Premis en col·laboració amb altres institucions hi ha el premi a la millor implantació de les TIC, atorgat en col·laboració amb TICAnoia; el Premi Campus Motor Anoia i el premi a la millor Estratègia de Comunicació, que s'atorga conjuntament amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya.