Una representació de l'entitat de la Flama del Canigó d'Igualada va participar aquest cap de setmana passat en l'aplec que es realitza davant del refugi de Cortalets a dalt del massís del Canigó. En total una trentena d'igualadines i igualadins hi van prendre part a les portes de la revetlla de Sant Joan.

L'aplec del Canigó serveix perquè joves i no tan joves de tot el territori de parla catalana pugin dalt del cim, a la Pica del Canigó (2.784m) per portar els feixets de branquillons (portats d'arreu del nostre país) amb els quals s'encendrà la foguera la nit del 22-23 dalt de la Pica del Canigó, que servirà per regenerar la flama guardada tot l'any al Castellet de Perpinyà i posteriorment encendre totes les fogueres de la revetlla de Sant Joan del Principat.

La ciutat d'Igualada participa molt activament d'aquesta tradició i, anualment, un grup de corredors de muntanya i d'escolars porten aquesta flama íntegrament corrents, recorrent quasi 200 quilòmetres des de la Pica del Canigó fins a Igualada, on agafa el relleu el CAI per portar-la fins a Montserrat.