Empreses i autònoms es poden presentar fins al 30 d'octubre a la convocatòria,que, per tercer any consecutiu, ha posat en marxa l'Ajuntament de Calaf per subvencionar amb 600 euros la contractació de persones majors de 45 anys. Creada dins el Programa Complementari de Foment de l'Ocupació Local de la Diputació de Barcelona, la iniciativa té la voluntat de contribuir en la creació de llocs de treball i establir mecanismes que ajudin a reduir la taxa d'atur del municipi.

Tot i que, segons s'apunta des del consistori, Calaf s'inscriu en la tendència a l'alça dels indicadors macroeconòmics, el col·lectiu de persones majors de 45 anys manté una taxa i una durada de la persistència de l'atur molt per sobre de la resta de franges d'edat: gairebé 6 de cada aturats són majors de 45 anys.

Els ajuts que es concediran per tercer any van adreçats a les empreses i als autònoms de les poblacions de l'Alta Segarra que contractin, o hagin contractat amb posterioritat a l'1 d'abril d'enguany, una persona aturada -des de fa almenys tres mesos- major de 45 anys. A partir d'aquest supòsit, l'import que es bonificarà al contractador dependrà del període i del tipus de contracte i la jornada laboral: la base màxima serà un import de 600 euros al mes per un període màxim de sis mesos. Més informació: www.calaf.cat.