La CUP Igualada assegura que duran el període 2013-2018, l'aportació d'ajuts de l'Ajuntament a entitats culturals ha tingut un decreixement del 33 %, mentre que la partida dedicada a ajuts a entitats professionals ha crescut el 62 %.

La CUP, que va votar a favor de la concessió de subvencions per a entitats sense ànim de lucre, considera que «cal reformular el barems actuals i reformar el procediment de convocatòria i tràmit de les subvencions a entitats».

En aquest sentit, els cupaires assenyalen que «després de consultar un per un els expedients que resolen quina quantitat s'atorga a cada proposta o entitat, hem pogut comprovar que no contenen explícitament de quina manera s'han valorat els projectes» i també apunten que «aquesta situació fa que dos projectes o entitats que desenvolupen una tasca pràcticament idèntica rebin quantitats dispars».

En un comunicat de premsa, la CUP Igualada argumenta que «malgrat la quantitat atorgada el 2018, d'uns 454,799? per a totes les entitats, ha estat un 3,2 % superior que el 2013, l'augment ha estat molt lleuger tenint en compte el fort increment dels pressupostos anuals» i recorda que «la quantitat destinada a cobrir les subvencions ha estat aproximadament del 55 % del total sol·licitat per les entitats».

D'aquesta anàlisi de les subvencions dels darrers sis anys, els cupaires en destaquen «la caiguda de la dotació a entitats culturals (-33%) experimentada especialment l'any 2017, així com les davallades més sostingudes en el temps d'entitats veïnals (-23%) i d'acció social (-19%)». Per contra, les dades mostren que «les entitats de cooperació i de suport a l'ensenyament (principalment Ampes, +44%) han augmentat la seva dotació.