L'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí, amb seu a Olesa de Montserrat, treballa des de fa més de 20 anys en aquest àmbit i ara cerca famílies d'Esparreguera i d'altres viles de l'entorn per poder donar acollida.

Jacinta Folch, presidenta de l'ACAPS a Olesa de Montserrat, ha destacat que «de moment només s'han trobat famílies acollidores a Olesa de Montserrat que durant els mesos de juliol i d'agost es faran càrrec de 12 nens i nenes sahrauís, encara que fa uns anys també n'hi havia a Esparreguera i a Martorell. Fins i tot, a Esparreguera hi havia una persona que coordinava aquest programa, però aquesta ho va deixar».

Aquest estiu arribaran un total de 450 infants sahrauís a Catalu-nya i durant la seva estada també se'ls fa una extensa revisió mèdica per conèixer el seu estat real de salut. La presidenta de l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí a Olesa ha posat en relleu que no calen uns requisits determinats per poder esdevenir família acollidora, «encara que a vegades s'han donat, en famílies amb fills que s'han animat a acollir temporalment aquests nens i nenes sahrauís, casos de gelosia».

Folch també ha comentat que les famílies que ja han estat acollidores tenen prioritat a l'hora de continuar amb el mateix infant que viatja a Catalunya cada estiu. Les famílies interessades en acollir durant el juliol i agost a aquests nens i nenes sahrauís d'entre 10 i 12 anys han de posar-se en contacte amb l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí a Olesa de Montserrat, mitjançant el telèfon 616 664 987 o l'adreça electrònica jacintafolch@hotmail.com.