L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, prendrà possessió com a president de la Diputació de Barcelona aquest dijous, després que Mercè Conesa formalitzés la seva renúncia el dilluns per passar a ocupar la presidència del Port de Barcelona.

Castells és actualment vicepresident segon de la corporació, i serà nomenat president en un ple extraordinari que començarà a les 9.30 hores, abans que la Diputació celebri el seu ple ordinari de juny.

A més de vicepresident segon, és responsable de l'àrea de Desenvolupament Econòmic i Local des de 2015, moment des del qual la llavors CiU governa la Diputació amb ERC-AM i amb una vicepresidència també del PSC.

És alcalde d'Igualada des de 2011 i va ser president del consell comarcal d'Anoia abans d'entrar també el 2011 a la Diputació, on ha estat delegat de l'àrea d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge.

Castells assumirà el càrrec després que Conesa renunciés el dilluns en un altre ple extraordinari, en què es va acomiadar de la corporació defensant la fortalesa del món local i reivindicant el paper de la Diputació.

La direcció nacional del PDeCAT va proposar oficialment a principis de juny Castells després de reunir-se amb el grup del partit en la Diputació, i la coordinadora general del partit, Marta Pascal, va garantir que compta amb la màxima confiança i suport de l'adreça.