El Centre de Recursos per l'Ocupació (CRO) impartirà mòduls o unitats dels graus de Formació Professional en Administració i Gestió i en Comerç i Màrqueting a Calaf. Els mòduls tindran reconeixement acadèmic i es podran convalidar en el cas que una persona després faci el grau sencer. L'Ajuntament de Calaf i el departament d'Ensenyament han signat aquesta darrera setmana un conveni per regular aquests estudis.

Es tracta d'un conveni de col·laboració entre administracions per tal d'organitzar «diverses mesures flexibilitzadores i actuacions de reconeixement acadèmic en l'àmbit de la formació professional inicial».

L'objectiu, segons expliquen fonts de l'Ajuntament de Calaf, és flexibilitzar la formació professional i donar oportunitats a les persones per poder fer itineraris formatius a mida i professionalitzadors que permetin, a posterior, l'obtenció d'una acreditació oficial de les unitats o mòduls formatius realitzats.

En concret, des del Centre de Recursos per l'Ocupació de Calaf s'oferirà a partir del mes d'octubre del 2018 diferents unitats formatives i mòduls dels grau de formació professional, dins la família de Comerç i Màrqueting. Algunes de les unitats que es poden programar són tènciques de magatzem, serveis d'atenció comercial, gestió d'un petit comerç, comerç electrònic. Per aquesta nova línia formativa, el CRO col·laborarà amb l'Escola de Treball de Lleida, que donarà suport en la gestió de la inscripció i en l'expedició dels certificats.

L'Ajuntament preveu oferir aquesta formació de manera totalment gratuïta a través de subvencions de la Diputació de Barcelona.