L'Ajuntament de Collbató i la Cambra de Comerç de Barcelona han signat un conveni per donar suport a les empreses locals en la seva internacionalització, la millora de la formació i la promoció del comerç. L'acord, signat el 20 de juny entre l'alcalde de Collbató, Miquel Solà, i el director gerent de la Cambra de Comerç de Barcelona, Xavier Carbonell, preveu que l'Ajuntament i la Cambra posaran conjuntament, al servei de les empreses locals, serveis d'iniciació a l'exportació, d'anàlisi i d'obertura de nous mercats, d'accés a oportunitats de negoci i d'estratègia internacional per potenciar la internacionalització del teixit empresarial de Collbató.

La Cambra, segons han explicat responsables de l'Ajuntament, complementarà l'oferta de formació ocupacional de l'Ajuntament amb una oferta d'accions de formació continuada per a treballadors de les empreses de Collbató. Les dues institucions difondran conjuntament aquesta oferta formativa.

L'Ajuntament i la Cambra de Comerç de Barcelona posaran a disposició dels comerços de Collbató mecanismes per millorar la seva competitivitat de les empreses. També, amb la col·laboració tècnica de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya, promouran conjuntament l'associacionisme entre les empreses instal·lades en el polígon industrial, així com l'anàlisi i diagnosi dels seus punts forts i marges de millora. Quant a la Garantia Juvenil, l'Ajuntament i la Cambra estudiaran les possibilitats d'aplicar a l'àmbit municipal els recursos de què disposa la Cambra en els programes de Garantia Juvenil.