11 de juliol de 2018
11.07.2018

La calor fa avançar els vols matinals de l'European Balloon Festival

11.07.2018 | 00:01

Cinquanta-quatre pilots provinents d'una dotzena de països arriben avui a Igualada per competir a la 22a edició de l'European Balloon Festival, el festival de globus aerostàtics més important del sud d'Europa. La competició, pròpiament, arrenca dijous al matí. La previsió d'altes temperatures ha fet que els organitzadors hagin avançat l'enlairament dels globus mitja hora.

Entre els globus més espectaculars que s'inflaran dijous al Parc Central destaquen un pirata, un ase, un lleó, una bombona de gas i un globus en forma de gos, el Dog que just acaba de fabricar l'empresa igualadina Ultramagic per encàrrec d'una empresa holandesa i que al vol inaugural s'enlairarà per primera vegada, fet que atrau l'interès de nombrosos mitjans de comunicació d'arreu del país que ja han confirmat la seva presència a Igualada.

Fruit de les previsions meteorològiques, que pronostiquen una setmana especialment calorosa, l'organització ha comunicat que els vols matinals s'han avançat mitja hora; l'hora oficial d'enlairament dels globus no és a les 7 del matí sinó a 2/4 de 7, de manera que quan el sol comenci a escalfar i això provoqui corrents d'aire els globus ja hagin pogut completar el vol i aterrar sense problemes. Aquest avançament no afecta el vol de ciutat de divendres, amb globus que sortiran des de la plaça de Cal Font i la plaça de l'Ajuntament a partir de les set.

Dijous, divendres i dissabte hi haurà vols de competició matí i tarda, i diumenge es farà un únic vol matinal de cloenda. El camp de vol estarà situat al Parc Central de l'avinguda Catalunya d'Igualada, que divendres serà també punt de trobada d'un nombrós públic familiar gràcies a la festa infantil Dibuixa el teu parc, amb l'actuació de l'Àlex i el Pau del Club Super3 i al grup musical Macedònia. A més dels diferents vols de competició, el festival comptarà també amb un dels seus plats forts tradicionals: l'encesa nocturna de globus Night Glow Piromusical.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook