L'European Balloon Festival ja ha emprès el vol. Tard, però ja està en marxa. Els organitzadors havien anunciat que, a causa de la calor anirien més d'hora, però un ruixat a primera hora del matí els va fer anar més tard. Ahir a primera hora del matí, el recent estrenat Parc Central d'Igualada ja acollia més d'un centenar de persones en l'esmorzar de pilots. El vol inaugural de l'European Balloon Festival estava previst per a les 7, però fins a les 8 no es van començar a inflar les primeres veles. Va ploure de manera intensa durant 45 minuts i els pilots es van esperar per veure si podien muntar els aparells.

Jordi Rodríguez, director esportiu de la competició, i Josep Maria Lladó, director tècnic, van valorar fins a l'últim moment la possibilitat de no enlairar-se: «En primer lloc, sempre hem de valorar la seguretat dels passatgers i els pilots; després ja pensarem en la competició», van comentar.

No és estrany que alguns dels vols previstos en el marc de la programació de l'EBF es cancel·lin a causa d'adversitats meteorològiques; fa dues edicions es va anul·lar el mateix vol inaugural i l'any passat es va haver de renunciar al de dissabte tarda. Un cop tocades les vuit del matí, sense previsió de pluja imminent ni fort vent, el globus llebre d'Ultramagic va començar a inflar les veles, i darrere seu més una trentena d'aeronaus es van enlairar. Tot i això, no tots els pilots es van atrevir a formar part d'aquesta primera desfilada.

Els vols van ser molt tranquils, el dia va acabar acompanyant. La singularitat d'aquest vol va ser la irregularitat dels corrents de vent, motiu pel qual alguns dels globus es van poder veure sobre la capital de l'Anoia a primera hora del matí, mentre que d'altres van aterrar ben lluny, a Santa Margarida de Montbui o a prop de Jorba.

L'alcalde d'Igualada i president de la Diputació, Marc Castells, va adreçar unes breus paraules de benvinguda. El batlle va remarcar la importància d'Ultramagic «com a referent del sector» i «exemple d'empresa que té la capacitat de posar Igualada al mapa». Va explicar els esforços que es fan des del consistori per fer crèixer el festival i tenir difusió. «Sabem que avui la fotografia del cel d'Igualada estarà als principals mitjans del sud d'Europa», va afirmar.