Teresa Cunillera, delegada del Govern de l'Estat a Catalunya, ha anunciat que les obres de connexió de l'A-2 amb l'AP-7 entre Castellbisbal i Martorell es reprendran abans d'acabar l'any. La intervenció tindrà una durada de 18 mesos i comportarà la finalització d'un projecte que va quedar aturar fa gairebé 10 anys. La delegada del Govern de l'Estat es va reunir ahir al migdia amb els alcaldes dels municipis afectats per les obres, membres de la plataforma Connexió ara!, una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Castellbisbal.

Les obres per a la construcció d'aquest enllaç, que comunicarà el Vallès amb el Baix Llobregat, van començar al desembre del 2006 i el projecte inicial preveia la construcció d'una carretera de 2,4 quilòmetres. La primera aturada dels treballs va ser el 2010 per les retallades pressupostàries derivades de la crisi econòmica i des de llavors ha avançat amb dificultats. L'objectiu és connectar les dues vies amb un viaducte de 850 metres a una zona per la que passen cada dia més de 200.000 vehicles. La connexió, per la que està previst que cada dia passin 40.000 vehicles, evitaria fer una volta de 12 quilòmetres per carreteres comarcals.

A la reunió hi van assistir els alcaldes de Castellbisbal, Martorell, Molins de Rei, Pallejà, el Papiol, Sant Andreu de la Barca i Sant Cugat, així com els tinents d'alcalde de Rubí i Terrassa. Els representants municipals també van explicar a la delegada que des de l'inici de les obres s'han sentit menystinguts per la manca d'informació i li han reclamat establir canals de diàleg i més informació sobre l'estat i l'evolució de les obres.

A aquesta petició, Cunillera hi ha respost assegurant que el Govern espanyol actual és «col·laborador i dialogant» i s'ha compromès a mantenir un fil directe de comunicació amb els ajuntaments.

Necessitat de les obres

L'alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, portaveu del grup, considera que l'enllaç entre A-2 i l'AP-7 «és una infraestructura de país, imprescindible per millorar la mobilitat en el nostre territori, però també a tota l'àrea metropolitana». Per a Playà, «connectar aquestes dues importants vies de comunicació comportarà molts avantatges com ara la reducció del gran nombre de vehicles que circulen per les nostres carreteres locals, en direcció cap a Rubí o Molins de Rei, així com a la mateixa carretera de l'Estació».

D'altra banda, l'alcalde considera que la finalització d'aquestes obres pot ser un incentiu més per atreure noves inversions empresarials.