Calaf dedicarà la tercera edició de la fira Agro Alta Segarra a l'agricultura de precisió i, a banda de la gran varietat de tractors i altres serveis per a l'agricultura, s'hi podran trobar exposicions i demostracions de maquinària elèctrica, entre altres noves propostes. El certamen tindrà lloc els dies 7 i 8 de setembre.

Al llarg del matí del primer dia es realitzaran les jornades tècniques d'avantatges de l'assessorament per a les explotacions de conreus extensius, dirigides als professionals del món agrari i organitzades pel departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i Unió de Pagesos i que és previst que hi hagi la presència de la consellera Teresa Jordà.

Les xerrades tindran lloc al restaurant Bogart, on també se celebrarà un dinar de professionals del sector agrari. Aquestes xerrades són gratuïtes, però cal inscriure's prèviament a través de l'Escola Agrària de Tàrrega o bé al telèfon 973 310 715 o via correu electrònic.

El certamen també estarà obert al públic en general interessat pel món agrari. El visitant podrà gaudir de les demostracions i tindrà l'oportunitat de passejar per una completa fira de productes i serveis dedicats a l'agricultura.

Un dels trets diferencials s'aquesta fira és el protagonisme de les màquines en moviment i treballant. Com s'ha pogut constatar en les diferents edicions, l'espai de demostracions és un molt bon aparador de les noves propostes de la maquinària agrícola. Per això, l'Ajuntament de Calaf valora que l'Agro Alta Segarra s'ha convertit en la primera mostra de maquinària agrícola «multimarca i dinàmica de Catalunya».

En aquest sentit, també s'han obert les inscripcions per a expositors que es poden realitzar a través del formulari de la web ww.firescalaf.cat, on s'hi poden inscriure diferents marques comercials i proveïdors de serveis i productes del sector agrícola.

Una altra de les novetats d'aquesta tercera edició és la realització, dissabte al matí, d'una gimcana de tractors on els participants hauran de mostrar les seves habilitats sobre el tractor. Els conductors hauran de realitzar un circuit amb diferents proves i es puntuarà tant la seva habilitat com el seu temps. L'Agro Alta Segarra és una proposta firal que va néixer a Calaf amb la voluntat de reivindicar el caràcter agrícola d'aquesta zona.