El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, es va reunir ahir amb l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, per analitzar les últimes incidències que s'han produït en el servei d'autobús entre Igualada i Barcelona que presta l'empresa Hispano Igualadina (Monbus).

Després d'aquesta trobada, el conseller va anunciar que la concessionària, a instàncies del departament, haurà de renovar els pròxims dies els vuit vehicles que conformen la flota d'aquesta línia i, a més, incorporar un novè vehicle perquè pugui operar per reforçar el servei o en cas d'incidència.

L'exigència de renovació d'aquesta flota de vehicles vol donar resposta a les cinc incidències que aquesta línia ha registrat durant aquest mes, en què alguns autobusos s'han avariat durant la prestació del servei, tal com ja ha explicat aquest diari.

Els vehicles han estat matriculats entre aquest juliol i agost. Quatre de les noves unitats tindran una longitud de 13 metres i una capacitat de 56 passatgers asseguts, i les unitats restants tindran 15 metres de longitud i una capacitat per a 70 passatgers asseguts.

D'aquesta manera, es preveu que els nous vehicles permetran incrementar les places disponibles, alhora que millorar el confort dels usuaris.

Segons han informat també fonts del departament de Territori i Sostenibilitat, els incidents ocor-reguts aquest agost s'incorporaran a la tramitació de l'expedient de resolució contractual de la concessió per a l'explotació d'aquest servei públic, que la conselleria elevarà posteriorment a la Comissió Jurídica Assessora un cop passat l'estiu.

Les incidències que hi ha hagut aquest mes, sumades a la trajectòria de la companyia, han despertat les queixes dels usuaris. Fins al punt que, tal com informava aquest diari en l'edició d'ahir, les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya d'Igualada han anunciat que presentaran una denúncia a la fiscalia contra l'empresa Hispano Igualadina Monbus perquè consideren que posa «constantment en perill els usuaris» pel mal estat dels seus vehicles. I han demanat que el Govern de la ciutat se sumi a aquesta acció.