Masquefa viurà una nova edició de la Festa del Raïm el cap de setmana del 15 i 16 de setembre, que enguany presentarà algunes novetats, des d'uns cavallets i roda de fira ecològics fins a una exposició de carbasses, una hora del conte teatralitzada, una gimcana, o tallers de maquillatge artístic.

Amb aquesta festa, Masquefa vol rememorar els seus orígens vinculats amb la vinya, el camp i els productes de la terra. Per això, un dels grans reclams tornarà a ser la Fira de Tastets de vins i caves, restauració, embotits i pastisseria, en què cellers, restauradors i pastissers oferiran els seus productes.

La festa té un programa d'activitats des de les 11 del matí fins a les 3 de la tarda, i de 2/4 de 6 a les 12 de la nit, amb exposicions d'artistes locals, o mostres diverses, com l'elaboració d'aiguardents i destil·lats amb una fassina, oficis antics, actuacions musicals, o el tradicional concurs de tastavins.

El dia fort es preveu dissabte, en què es farà la popular cercavila amb carros i cavalls d'Antonio Malet, que mostrarà com es transportava el vi antigament, o la trepitjada popular de raïm, a la plaça Josep Maria Vila.

Diumenge, la festa s'acabarà a la tarda amb l'actuació de The Sey Sister, en el marc del programa Masquefa sona bé. Divendres s'haurà inaugurat una exposició dels alumnes que han participat al curs de fotografia.