L'alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, valorava ahir positivament la decisió del Govern català perquè «no només era una demanda dels ajuntaments, sinó, sobretot, dels veïns». Per a Boquete, amb aquesta decisió «l'administració dona resposta a una necessitat volguda pels veïns».

El decret aprovat pel Govern aquest dimarts suposa que el nucli de població de la Beguda Alta quedi annexionat al municipi de Masquefa i, d'aquesta manera, es corregeix «una disfuncionalitat històrica», ja que fins ara aquest nucli es trobava dividit entre els termes de Masquefa, Sant Esteve Sesrovires i Sant Llorenç d'Hortons i les comarques de l'Anoia, el Baix Llobregat i l'Alt Penedès. «Ara -va afirmar ahir Boquete- tenim el deure i el compromís de veure com es pot mantenir la identitat de la Beguda Alta».

Boquete va explicar que «els mateixos veïns havien fet un procés molt llarg a partir de l'elaboració d'enquestes i estudis en què els resultats assenyalaven que més del 90% volien pertànyer a Masquefa».

L'alcalde de la localitat anoienca també va celebrar que el Govern hagi tingut en compte les al·legacions del municipi i hagi ampliat la delimitació territorial. En un primer moment, ha recordat Boquete, es van dibuixar unes línies que anaven arran de les cases i això podria provocar que «tinguéssim una altra Beguda en un futur». A partir d'ara caldrà que la Beguda Alta tingui una entitat administrativa pròpia. Una de les propostes sobre la taula és que aquest terme fos una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD).