El president de la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA), Blai Paco, va presentar dijous a la nit la seva renúncia com a president davant de la junta de l'entitat. Ha estat anys al capdavant de la patronal anoienca. El rellevarà en el càrrec Joan Domènech Ventura, de manera provisional.

Blai Paco ha adreçat una carta als socis en la qual els agraeix el suport durant tot aquest temps en què ell ha estat al davant de l'organització empresarial. Considera que en aquest temps «la UEA ha esdevingut una patronal totalment oberta al soci en la qual el treball ben fet i la cooperació han estat la prioritat i el soci, el protagonista, i ha esdevingut una patronal de referència a tot el territori català».

Paco explica, en el mateix comunicat, que ha superat «amb escreix» el temps que es va proposar inicialment i creu que ara és el moment, amb l'entitat plenament consolidada, de passar el relleu a un nou president. «És per aquest motiu que la junta directiva va creure convenient donar continuïtat al projecte iniciat per la junta actual fins a la convocatòria de noves eleccions, que tindran lloc a final del proper any 2019», i va triar una persona per ser al davant de l'empresariat en aquest període. Aquest serà l'empresari igualadí del món del disseny Joan Domènech i Ventura. Domènech és actualment president de Fira d'Igualada. En un comunicat emès per l'entitat s'indica que l'elecció de Domènech «garanteix la continuïtat del mandat iniciat per Blai Paco» i que té el suport de tota la junta directiva.

El nou president serà ratificat en el seu càrrec en una assemblea general extraordinària que tindrà lloc el dia 20 de setembre del 2018, mentre la junta directiva actual es mantindrà fins a finalitzar la legislatura.

Líder de l'empresariat

En els anys en què Paco ha estat al davant de l'entitat empresarial aquesta ha estat especialment activa en el debat del sector empresarial de l'Anoia en general, però especialment de sectors com ara el del teixit i el tèxtil, l'adober i el del packaxing, puntals de la indústria anoienca. Ha conreat l'interès perquè les empreses hagin mantingut el diàleg i ha treballat per potenciar l'autoestima dels industrials cap al seus productes i la defensa de la ciutat i la comarca de l'Anoia.

Blai Paco també ha defensat que Igualada necessita una millora de les infraestructures, de les connexions actuals per carretera i de pensar en un futur a través d'altres models de transport de mercaderies. I aquestes peticions les ha fet en privat i en públic, davant dels màxims líders del país.