L'acte institucional de la Diada nacional de Catalunya d'Igualada tindrà lloc aquest divendres, a 2/4 de 8 del vespre, al Teatre Municipal l'Ateneu. L'acte consistirà en un reconeixement als presos i exiliats i a les seves famílies.

El periodista de Ràdio Igualada Xavier Dàvila conversarà amb Meritxell Lluís, companya de l'exconseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull, destituït amb l'aplicació de l'article 155 i actualment en presó provisional al centre penitenciari de Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada). Junts repassaran el context que ha derivat de l'1 d'octubre passat a Catalunya, tant des del punt de vista personal com polític.

En acabar aquest diàleg, al voltant de les 20.30 h, tindrà lloc la desfilada dels Miquelets. Sortirà de l'Ateneu i estarà encapçalada per representants de l'Ajuntament. Aniran fins a la plaça de l'Ajuntament. Els Miquelets de Catalunya són un grup de recreació històrica que homenatja els integrants del Regiment de la Diputació del General, defensors de les institucions catalanes durant la guerra de Successió, el segle XVIII.

Un cop arribats a la plaça de l'Ajuntament, a les 9 del vespre, s'hissarà la bandera de Catalunya, es llegirà el discurs institucional i el Cor Exaudio interpretarà l'himne nacional de Catalunya, Els segadors, seguit d'altres cançons populars catalanes.

Els actes al voltant de la Diada a Igualada continuaran el dilluns, 10 de setembre, a 2/4 d'11 de la nit. El Casal Popular el Foment farà la marxa de torxes.