18 de setembre de 2018
18.09.2018

Igualada és el bressol i la seu d'un nou clúster de la pell de tot el país

Reuneix més de 40 agents i empreses, que tenen 1.200 treballadors i facturen més de 300 milions

17.09.2018 | 23:34
Primeres activitats del Leather Cluster Barcelona, a Igualada

Més de 40 agents i empreses de tot Catalunya han constituït el nou Leather Cluster Barcelona, un relleu i ampliació de l'estructura amb finalitats similars que s'havia creat a Igualada fa uns anys. Els associats de Leather Cluster Barcelona tenen una facturació agregada de més de 300 milions d'euros, donen feina a més de 1.200 treballadors i exporten més del 80 % de la producció.

«Leather Cluster Barcelona neix per representar els interessos del sector de la pell català i té com a objectiu principal sumar, coordinar i dinamitzar els esforços de totes les empreses i els agents de la cadena de valor de la indústria de la pell a Catalunya, per augmentar-ne la competitivitat, millorar-ne l'eficiència i impulsar el creixement del negoci conjunt», segons han explicat fonts del nou organisme.

El nou clúster de la pell català té la seva capital a Igualada, ciutat que té una important presència adobera i que ja tenia un primer clúster d'àmbit local. «Igualada ha jugat des de sempre un paper clau en el desenvolupament de la indústria adobera a Catalunya, a Espanya i a Europa, i ha format part de les directives de les associacions nacionals i internacionals», segons han manifestat les mateixes fonts, que han afegit que la capital de l'Anoia ha impulsat el projecte Igualada Capital Europea de la Pell de Qualitat, liderat per l'Ajuntament.

L'experiència igualadina és la Càtedra A3 in Leather Innovation. Consideren els impulsors de la Càtedra que «la posada en marxa del nou Campus Universitari i la construcció de l'Adoberia Bella han donat un valor afegit decisiu a les empreses adoberes que han estat més competitives i han augmentat la seva capacitat d'atraure clients de tot el món».

A l'impuls de l'Ajuntament d'Igualada per un dels sectors industrials més representatius de la ciutat, han sumat esforços el Gremi de Blanquers i la Unió d'Adobers de Catalunya (UDAC), que han incorporat al clúster les empreses adoberes, de la indústria química i de la sostenibilitat, així com altres associacions empresarials de tot Catalunya per crear Leather Cluster Barcelona.

Jordi Vidal serà el responsable del lideratge del nou clúster. Vidal té la intenció d'incorporar nous associats per fer créixer encara més un grup que ha buscat en el referent de Barcelona la plataforma per donar-se a conèixer. El Leather Cluster Barcelona és obert a totes les empreses i agents implicats en el procés de la pell, des del ramader fins al que manufactura.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook