Meritxell Humbert abandona la regidoria de Vilanova del Camí i la presidència del grup comarcal d'ERC que ostentava per desavinences amb el seu grup i amb la formació a nivell comarcal. Humbert que va liderar una llista que va aconseguir dos regidors en les municipals del 2015 ha vist com a nivell de la secció local se l'apartava del lideratge de la futura llista electoral que està elaborant la formació i ha decidit deixar tota la representació dels republicans. En aquests moments, manté la militància

Humbert ha anunciat el seu adéu aquest dimarts al migdia, amb una carta que ha enviat als mitjans (llegiu la carta íntegra aquí) en la que expressa que "en una decisió complexa", ""renuncio a encapçalar la llista d´Esquerra Republicana per a les properes eleccions municipals". Argumenta que es tracta de "motius polítics, perquè no comparteixo el rumb de decisions que es volen prendre, a nivell local i comarcal, en el futur mandat de Vilanova del Camí". I explica que va decidir presentar-se "com a candidata a les eleccions municipals del 2015 amb unes idees i uns objectius, que he defensat amb alegria, determinació i molta il·lusió".

Humbert era la cap del grup municipal d'ERC, acompanyada del regidor Marcel·lí Nieto, que ja va entrar a mig mandat en substitució d'un altre regidor, Sergio Pérez, que va plegar poc després de perdre el govern i passar a l'oposició. Nieto passarà ara a ser el número 1 a l'Ajuntament de Vilanova. Alícia Capdevila, que era la número 4 de la llista, és la persona que hauria d'ocupar el càrrec de regidor si es respecte l'ordre de les darreres municipals. Capdevila és la presidenta del grup local d'ERC a Vilanova. Ni Nieto ni Capdevila, però, no sembla que hagin de ser els propers candidats a Vilanova, segons fonts properes a l'organització republicana, que admet que hi ha un canvi de rumb en el grup local de Vilanova, i explica que el partit ha deixat als militants d'aquest municipi que triessin sobre el seu futur sense intromissions.

Perdent la representació local, Humbert ha decidit, també, deixar la representació comarcal. En aquest cas, a nivell comarcal, el partit estarà presidit per David Alquézar, alcalde de Sant Martí de Tous i actual vicepresident dels republicans a l'Anoia, que es mantindrà al davant de la formació com a mínim fins després de les eleccions municipals (a finals de maig del 2019). ERC ha explicat que la renúncia d'Humbert en la direcció comarcal s'ha produït aquesta mateixa setmana.