La CUP d'Igualada vol que la propera llista electoral a la capital de l'Anoia respongui de manera exclusiva als criteris polítics marcats des del mateix grup igualadí, sense la intervenció de la direcció nacional.

L'organització cupaire va donar a conèixer ahir el resultat de la reunió de dissabte passat, en la qual van participar una cinquantena de militants.

D'altra banda, l'espai «municipalista, d'esquerres i sobiranista» que pretén formar la CUP a Igualada «ha de traspassar els límits dels partits nacionals», consideren els cupaires.

En un comunicat expliquen que és una decisió que culmina «un procés de reflexió i contactes amb altres formacions i persones iniciat el mes de gener» i que ha de ser «la base sobre la qual treballar els propers 4 anys».

Així doncs, la CUP Igualada, que va concórrer per primera vegada a les eleccions municipals del 2015 en obtenir 1.551 vots i dos regidors, abordarà les eleccions del 2019 amb una nova fórmula. L'assemblea local cupaire es mantindrà en funcionament com a nucli local de la formació a escala nacional, però en l'àmbit local es crearà una nova candidatura amb un nom nou: «No renunciem a res del fet fins ara, al contrari. És una proposta que vol combinar la continuïtat de la tasca feta a escala municipal, amb els mateixos plantejaments sobre la ciutat, amb una obertura que volem subratllar i que faciliti que noves persones i sensibilitats sumin».