Els periodistes Laia Vicens i Xavier Todó han publicat en un segon volum de l'exitós "Operació urnes", amb més aprofundiment sobre un operatiu que no van poder descobrir les forces de seguretat de l'estat. El nou volum recull noves anècdotes i ha donat veu a altres personatges protagonistes del que va ser l'operatiu popular durant els dies previs a l'1-O. La presentació de "Més Operació Urnes" que va tenir lloc dimecres al vespre a Igualada és en part, una preqüela del que va ser el llibre de més èxit durant el passat Sant Jordi, amb més de 50.000 exemplars venuts. Es tracta d'un volum que dóna veu a una part de la història que comença a la Xina i acaba als garatges i amagatalls dels centenars d'anònims que van custodiar urnes, brides, paperetes i tot el material necessari per fer possible el referèndum.

A través de dos testimonis claus i protegits sota pseudònim, el Lluís i el Marc són les persones que van encarregar la fabricació dels "tàpers" -com tothom els va anomenar en veure'ls- i de la descàrrega i transport des de Marsella fins a tocar d'Elna, respectivament. El testimoni del Marc ha aparegut ara perquè segons la Laia Vicens «no ens va ser possible parlar amb ell abans» pel recel que li suposava donar la seva identitat. El llibre també reprèn el testimoni de protagonistes apareguts a l'entrega anterior.

L'acte ha tingut lloc el dimecres al vespre a la Biblioteca Central d'Igualada, ha comptat amb la presencia de la Laia Vicens, la presentació de la periodista i política Marina Llansana i ha comptat amb una quarantena d'assistents.