Igualada ha celebrat aquest divendres la III Jornada de la Xarxa de Prevenció i Control del Tabaquisme de la Catalunya Central. El lema escollit per aquesta edició ha estat "Tabac, diversitat i entorn". La jornada ha aplegat professionals de diferents nivells assistencials (atenció primària, àmbit hospitalari) i comunitaris (associacions, i ASPCAT) implicats.

La primera part de la jornada ha abordat el tabaquisme des d'una visió intercultural. Així doncs, diferents experts de la salut provinents d'altres cultures han traslladat a la resta de professionals el problema del tabaquisme des de la perspectiva del seu propi país.

A la segona taula rodona, s'ha escoltat l'experiència d'un municipi que esta implementant estratègies d'Entorn sense fum, un projecte que vol prevenir o retardar l'inici del consum del tabac entre la població jove. Acte seguit també s'han presentat estratègies per millorar el control del tabaquisme a l'escola i als centres esportius.

La sessió ha estat presidida per Carme Riera, 4a tinent d'alcalde i regidora d'Acció Social i Igualtat de l'Ajuntament d'Igualada, i Imma Cervós, sub-directora regional del CatSalut a la Catalunya Central.