S'ha iniciat una nova edició del Tastanoia a la capital anoienca, la mostra gastronòmica que aglutina cellers, restauradors i artesans per a la promoció de la viticultura i gastronomia locals. És la cinquena edició que es fa a la Rambla Sant Isidre i la primera vegada que s'organitza separada de FirAnoia. Enguany la mostra té una durada de tres dies, del 5 al 7 d'octubre, i té una participació de 17 cellers, 12 restauradors, 12 artesans entre productors i comerciants comarcals, un espai per als tallers, taulells per sopar en colla o família i zona chill out al centre de la Rambla.

Ahir divendres, a partir de les 7 de la tarda, va arrencar la mostra gastronòmica i s'hi va organitzar un taller de cocteleria creativa, a càrrec d'Hotel Canaletes. Dissabte i diumenge la mostra arrencarà a les 11 del matí i dissabte s'allargarà fins a les 11 de la nit. Durant aquest dia hi ha programades activitats infantils a partir de les 5 de la tarda, amb el taller organitzat per Cookiefops, Fem Galetes. A partir de les 7 de la tarda hi ha previst un taller de sushi català, d'Olga Rovira, i a partir de les 8 tindrà lloc el concurs amateur de tast per parelles. Es tracta d'un tast a cegues on descobrir 7 vins diferents, organitzat per Grup de tast Igualadí -8 Cadires, Vinnari, celler Can Figueres, Igualavins, Eva i Ferran- i que té les col·laboracions de Kan Bakus i Primeras Marcas. Les activitats de diumenge començaran a la 1 del migdia amb un taller sobre vermuts, a càrrec del celler Can Figueres; l'associació La Bromera durà a terme el taller de cervesa artesana a les 6 de la tarda i a partir de les 7, amb el taller Grans vins del món, es posarà punt final a les activitats programades. La mostra continuarà fins a les 9 del vespre.

En declaracions a Regió7, el president de Fira d'Igualada, Joan Domènech, ha comentat que «més enllà de les activitats de l'entitat, fa molts anys que a la capital anoienca s'hi fan moltes activitats i molt ben fetes, i la gent que abans decidia passar el seu temps lliure fora, ara es mira primer l'agenda d'activitats per veure què s'hi fa o apropar-s'hi. Des de la junta de Fira d'Igualada busquem recuperar un pols fort com a capital de comarca».

Els cellers participants són Cava Gabarró, Caves Mungust, Associació de Petits Viticultors de la Conca d'Òdena, Mas Puig-Bonans, Cava Torrens Moliner, Cava Gabarró, Vinya Encisada, Can Bonastre, Mas dels Clavers, Caves Raventós Rossell - Heretat Vall-Ventós, Celler Pagès Entrena, Huguet Can Feixes, Cava Can Grau Vell, Celler Can Vich, Celler Flor d'Ametller i Celler Pla de Morei.