El periodista igualadí Jordi Cuadras s'ha postulat per liderar un projecte polític que defineix de centreesquerra per a la ciutat i fer-ho en les properes eleccions. Amb l'enyorança dels millors anys de l'Entesa que va governar la ciutat, Cuadras, que aquest cap de setmana ha fet pública la seva proposta inicial, considera que cal retornar a l'esperit d'unitat per recuperar la ciutat.

«L'esquerra d'Igualada ha pogut ser majoritària quan ha compartit unes idees i un camí per fer-les possible. Aquest és l'esperit del qual em sento fill. M'he fet ciutadà a la Igualada de l'Entesa», va assegurar. L'alcaldable Cuadras va afirmar que «Igualada farà el salt qualitatiu si afronta els grans debats, les grans idees», i en aquests sentit creu que cal plantejar propostes en tres escenaris: Igualada dins Igualada, Igualada a la Conca i Igualada a Catalunya.

Quint a «Igualada dins Igualada», Cuadras va afirmar que «la ciutat necessita oxigenar-se a partir del Rec». «Cap ciutat de la nostra mida té un barri per on reinventar-se», va manifestar en referència al popular i deteriorat barri de les adoberies. I va recordar que és una zona de 40 hectàrees «a disposició del present i el futur de la ciutat». «És una oportunitat per crear una nova ciutat dins la ciutat. Transformant el Rec, transformarem Igualada», va afegir, comparant el procés que vol per a Igualada amb el que va fer Pasqual Maragall amb Barcelona en la transformació olímpica.

Per resoldre el Rec, però, considera imprescindible un document base a l'hora ha de replantejar la ciutat des del punt de vista urbanístic. «Igualada necessita oxigenar-se amb un nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. No pot ser que la Igualada del segle XXI s'estigui gestionant sobre la base d'un document de l'any 1986. És inadmissible que puguem seguir acceptant això», perquè entén que «la Igualada del 86 no té res a veure amb la Igualada d'avui ni amb la que hem de fer per a la propera generació. El pla del 86 ens frena i ens fa petits».

Amb un nou Pla Urbanístic, Cuadras marca com a prioritat el tema de l'habitatge, perquè considera que cal habitatge social, polítiques agosarades de rehabilitació. També vol un tren gran (alta velocitat) amb connexió a l'eix mediterrani i ser porta de Barcelona.