La colla castellera Moixiganguers d'MoixiganguersIgualadava entrar dissabte al selecte grup de colles de nou. A la plaça Tàrraco Arena van assistir-hi més de 500 persones d'aquesta colla castellera, i va comportar a que fessin un concurs perfecte, descarregant el primer intent el 3 de 9 amb folre. Els Moixiganguers agraeixen profundament a tothom qui va fer possible descarregar-lo, i és per això que el cap de colla Jordi Moreno i el president Oriol Solà, asseguren que "aquest casell és de tota la ciutat i de mitja comarca" i que "sense la implicació de tanta gent no s'hauria pogut portar a plaça".

Aquest dijous a les 20h l'Ajuntament d'Igualada rebrà oficialment els Moixiganguers, que han preparat també una celebració oberta a tothom el mateix dijous a partir de les 23:30h al seu local.

A la classificació general del concurs, amb un 5 de 8 (el tercer de l'any), el seu primer 3 de 9 amb folre i la dominada torre de 8 amb folre, la colla va guanyar dissabte el concurs. Ells i els Xiquets de Reus van quedar primers i a la classificació global dels tres dies del concurs, els Moixiganguers van quedar vuitens.

La colla castellera igualadina van anunciar fa temps el 3 de 9 amb folre i les altres colles castelleres estaven especialment pendents. Per això en el moment que es va dur a terme el castell, la plaça va emmudir i més de 12.000 persones estaven en silenci, un cop dut a terme el castell, la colla es va fondre en abraçades, crits d'emoció i llàgrimes i la resta de la plaça aplaudia als Moixiganguers d'Igualada.