El xef David Andrés ha assistit aquest dimecres a San Sebastián Gastronomika, un dels esdeveniments de referència del país pel sector de l´hostaleria, i que aquest any celebrava el seu 20è aniversari.

Les propostes culinàries de l'anoienc van girar entorn de l'ostra, però cada plat el va presentar amb enfocaments diferents. D´una banda, amb l´Ostra Amélie amb aigua blava, cruixent fregit de patata violeta amb ostres liofilitzades" Andrés s´ha basat en les textures de la pròpia ostra (untuositat i fermesa). Amb la segona proposta "Ostra en escabetx tebi de pastanaga", el xef ha apostat per una barreja de gustos (dolç, salat, àcid i umami), potenciant el sabor i la fermesa de l´ostra. .

David Andrés és copropietari i xef del restaurant Somiatruites d´Igualada i cap de cuina del restaurant ABaC de Barcelona, amb tres estrelles Michelin i dirigit pel manresà Jordi Cruz. Ha estat reconegut com millor xef jove d´Espanya en tres ocasions consecutives (2015-2017) i un dels millors xefs joves del món pel concurs San Pellegrino Young Chef.