n El xef David Andrés va assistir ahir a la Sant Sebastià Gastronomika, un dels esdeveniments de referència del país per al sector de l'hostaleria, i que aquest any celebrava el seu 20è aniversari. La presentació d'Andrés va girar al voltant de les ostres, i va tenir lloc en la darrera jornada de la mostra, al Palau Kursaal.

David Andrés ha presentat al costat de Huîtres Amélie les propostes Ostra Amélie amb aigua blava, cruixent fregit de patata violeta amb ostres liofilitzades i Ostra en escabetx tebi de pastanaga, uns plats que juguen amb un concepte de cuina on el protagonista és el producte.

Cada una d'aquestes formes de presentar les ostres estan basades en enfocaments diferents. D'una banda, amb l' Ostra Amélie amb aigua blava, cruixent fregit de patata violeta amb ostres liofilitzades, Andrés s'ha basat en les textures de la pròpia ostra (untuositat i fermesa), sense alterar el gust i sense fer-li perdre el protagonisme davant els altres ingredients. Amb la segona proposta, Ostra en escabetx tebi de pastanaga, el xef ha apostat per una barreja de gustos (dolç, salat, àcid i umami), potenciant el sabor i la fermesa de l'ostra. Després de la participació a Gastronomika, el xef David Andrés es prepara per a la seva ponència al Fòrum Gastronòmic de Girona, que tindrà lloc del 18 al 20 de novembre al Palau de Fires i Palau de Congressos de la capital del gironès. El xef Andrés és copropietari i xef del restaurant Somiatruites d'Igualada i cap de cuina de l'ABaC de Barcelona.