L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha fet aturar temporalment el desnonament de tretze famílies d'un mateix bloc de pisos, que viuen ocupant un edifici del BBVA. La propietat ha ordenat el desnonament argumentant que vol vendre l'immoble.

Pràcticament totes aquestes famílies havien ocupat els pisos arran de la seva complicada situació econòmica o familiar, i l'Ajuntament havia aconseguit que l'entitat bancària es comprometés a reubicar-les en altres pisos de la seva propietat a canvi de pagar un lloguer social. Finalment, però, el banc ha comunicat que no pot reubicar les famílies perquè es vendrà tots els pisos a un fons d'inversió.

El regidor d'Habitatge, Jordi Martínez, i la regidora de Benestar Social, Georgina Muñoz, acompanyats per les responsables d'aquests dos departaments municipals, es van reunir dimecres a la tarda amb 13 famílies d'un mateix bloc de pisos d'Olesa que estaven a punt de ser desnonades i va iniciar les gestions per aturar temporalment el desnonament.

L'Ajuntament ha comunicat a les famílies afectades que ara el cas no es pot tractar en bloc i buscar una solució unitària per a tots, sinó que seran els Serveis Socials municipals els que analitzaran cas per cas.

Va ser l'any passat quan aquestes famílies van comunicar a l'Ajuntament d'Olesa la situació en la qual es trobaven. El regidor d'Habitatge, Jordi Martínez, ha destacat que el consistori olesà va decidir actuar-hi buscant una solució conjunta, ja que la majoria de famílies es troben en una situació molt complicada, amb risc d'exclusió social. Per aquesta raó es va intentar negociar amb el BBVA una solució, que el banc va acceptar, comprometent-se a reubicar les famílies en altres pisos de la seva propietat a canvi d'un lloguer social.

Aquest estiu, però, el Banc Central Europeu va instar els bancs a vendre els pisos que tenen en propietat, i les entitats bancàries han començat a vendre grans estocs d'habitatges a fons d'inversió (els anomenats fons voltor).

Així que el BBVA va tirar endavant els tràmits de desnonament d'aquestes 13 famílies, que es va fixar per al 4 d'octubre. Aprofitant que la Generalitat i el mateix Ajuntament tenen dret de tempteig per aquests pisos, es va aconseguir aturar temporalment el desnonament.

La suspensió del desnonament, però, només dona uns mesos de marge a aquestes famílies. L'Ajuntament d'Olesa està buscant solucions a través de Serveis Socials municipals. Totes les famílies es troben en una situació econòmica molt complicada, segons fonts municipals.