La CUP d'Igualada proposa que hi hagi una restricció del trànsit a la Rambla Sant Isidre de manera permanent «com més aviat millor», perquè considera que amb aquesta mesura es contribuiria a pacificar un dels carrers més cèntrics i concorreguts de la ciutat. Els cupaires aniran més enllà de posar límits en algunes hores del cap de setmana. I també plantegen restriccions de trànsit al carrer Òdena, una altra de les vies d'accés al rovell de l'ou de la ciutat.

«A més de potenciar el propi espai -segons els membres de la CUP-, aquesta restricció permetria connectar les dues àrees a dia d'avui que ja són de vianants: la del nucli antic i la de l'entorn de Sant Magí i Cal Font, ara mateix dividides».

A més dels problemes de trànsit, en aquesta zona s'hi afegeix el que cada dia hi ha més terrasses de bars i restaurants ocupant bona part de les voreres.

La restricció als carrers d'Òdena (per sota el Passeig), Sant Josep (per sota Sant Carles) i Sant Pau permetria restringir el trànsit a la Rambla Vives fins al seu límit amb el carrer Sant Jordi.

Els cupaires expliquen que «el carrer d'Òdena entre el Passeig i la Rambla ja és actualment un riu de gent, un vial que els igualadins utilitzen de manera massiva per transitar a peu però en el qual constantment han d'estar pujant i baixant de la vorera i esquivant cotxes».

La proposta de la CUP indica que «eliminant el trànsit voluntari d'aquest tram del carrer Òdena també es limitaria el del carrer Sant Josep fins a l'altura de Sant Carles, on hi ha diversos establiments».

En la mateixa línia, consideren que si la circulació en aquest tram del carrer Òdena quedés limitada, no tindria sentit no limitar-la a l'entorn de Cal Font, als carrers de la Vida i de la Dansa i els trams de Galícia i Aurora tocant a Òdena.

En una altra actuació, però també pensant a fer una ciutat més dels vianants, la CUP planteja l'allargament de l'eix de vianants est-oest que creua la ciutat: ara vertebrat pel carrer Aurora fins a l'altura de Balmes en sentit oest, caldria fer l'allargament fins a la passarel·la de vianants de l'avinguda Gaudí. D'altra banda, en sentit est, caldria plantejar la perllongació del carrer Sant Pau.