Olesa de Montserrat commemorarà aquesta setmana amb una sèrie d'actes el Dia Nacional en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i del franquisme. El Govern de la Generalitat va acordar proclamar el 15 d´octubre Dia Nacional en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme, ja que aquesta data coincideix amb el 75è aniversari de l´afusellament del president de la Generalitat, Lluís Companys.

Les activitats es tractaran d'un espectacle en homenatge al conegut cantautor valencià Ovidi Montllor a càrrec del grup Ovidi4, una conferència anomenada "Moviment obrer, repressió i lluita antifranquista", a càrrec dels historiadors Antoni Lardin i Oriol Dueñas, i l´espectacle "Assaig T4" a càrrec de la companyia Tràfec Teatre.

El regidor de Cultura ha avançat que les següents jornades del cicle "Memòria i Justícia" es faran al mes de febrer, quan tindrà lloc el 80è aniversari de l'afusellament de l´alcalde republicà Fèlix Figueras i Aragay i altres membres del consistori olesà per soldats franquistes al cementiri d´Abrera.