La Pobla de Claramunt ha aprovat en l'últim ple municipal posar el nom "plaça 1 d'Octubre" a la plaça de l'Ajuntament. La moció, que es va incorporar per urgència a l'ordre del dia, es va aprovar per nou vots a favor i dos en contra.

En l'exposició del text es recorden els fets ocorreguts la jornada del referèndum sobre la independència de Catalunya i la intervenció de les forces policials. L'Ajuntament assenyala que "aquest dia restarà present en la memòria de tots nosaltres i forma part de les grans jornades històriques d'aquest país". Per això, proposa l'acció "com a reconeixement a tantes catalanes i catalans que han vist trepitjats els seus drets i llibertats, tant individuals com col·lectius".

D'altra banda, en l'apartat d'informes i propostes d'alcaldia, l'alcalde, Santi Broch, va informar de les gestions realitzades pel tall de la carretera C-15, anunciat per als dies 9, 10 i 11 d'octubre i que es va ajornar. El consistori va contactar amb els Mossos d'Esquadra i Protecció Civil per regular el pas de vehicles per dins la població, sobretot a les entrades i sortides de l'escola. Però, finalment, davant la manca d'efectius per part de totes dues bandes, es va decidir ajornar "sine die" el tall de la via.

A més d'aquests dos temes, en aquesta sessió es va aprovar, per unanimitat, el Pla Intern d'Igualtat de Gènere per al període 2018-2021. Aquest document té com a objectiu promoure la igualtat d'oportunitats entre treballadors i treballadores del municipi.