18 de octubre de 2018
18.10.2018

El candidat socialista d'Igualada deixa la primera línia política

Jordi Riba demana als responsables del PSC que optin per una llista plural, seguint el model Cuadras

17.10.2018 | 23:44
Jordi Riba

Jordi Riba, el cap del grup Socialistes d'Igualada, deixarà l'activitat politica a Igualada i ha anunciat que no tornarà a repetir com a candidat. No va poder aguantar l'enfonsament de la seva formació en l'àmbit local en el relleu a Aymamí i va tenir seriosos problemes per encaixar dins del projecte del PSC fa quatre anys per la deriva espanyolista dels socialistes catalans i la crisi interna que vivia la formació. Quan es va decidir ser candidat, el 2015, va crear una llista lliure del PSC a Igualada, però vinculada a la formació que avui dirigeix Miquel Iceta. L'embat del tsunami de l'alcalde Marc Castells (PDeCAT) va deixar-lo amb una representació de només tres regidors.

Riba plega i reclama a la seva formació que opti per una via que el podria apropar molt al candidat independent Jordi Cuadras. «De cara a les eleccions municipals del proper 26 de maig, demano al PSC d'Igualada que segueixi la vocació d'obertura que sempre ha tingut i pugui fer possible una candidatura àmplia de les esquerres progressistes a la ciutat per crear un projecte amb vocació de govern i guanyador», afirma el polític igualadí en un comunicat que ha fet públic el matí de dimecres. No s'apunta explícitament al grup de Cuadras, però ho ha deixat en mans de l'actual direcció local del PSC, el primer secretari Joaquim Roca, i la secretària d'organització, Clara Casares.

Aquesta voluntat de crear una gran coalició de les esquerres lligaria amb la idea de Cuadras. Qui de moment no està en aquesta òrbita és ERC, que divendres presenta públicament el seu candidat, Enric Conill. També la CUP prepara la tria de la seva llista en un procés obert, i res no fa preveure que pogués estar interessada en una llista liderada per Cuadras.

El portaveu i regidor de Socialistes d'Igualada fa aquest pas després de 20 anys de servei públic a l'Ajuntament d'Igualada, on va entrar-hi com a regidor l'any 1999. Des d'aleshores fins al 2011, sota els diferents mandats del govern de l'Entesa per Igualada (PSC-ICV) amb l'alcalde Jordi Aymamí, va ocupar les regidories de Via pública, Mobilitat, Interior, Personal, Coordinació i Hisenda. També va ser portaveu del Grup Municipal de l'Entesa i primer secretari de l'Agrupació del PSC d'Igualada. Del 2003 al 2007 va ser vicepresident i conseller de Serveis Territorials del Consell Comarcal de l'Anoia, i des de l'any 2011 és el portaveu de Socialistes d'Igualada al consistori, tasca que ha fet durant dos mandats, i n'era el candidat a les eleccions municipals del 2015.

Jordi Riba és llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració, en Història (UAB) i diplomat en Funció Gerencial de l'Administració Pública per ESADE.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook