Joan Carles González d'Aigua és vida ha anunciat la convocatòria per a la manifestació "L'Anoia es mulla per l'aigua pública" del proper dissabte 27 d'octubre a dos quarts de 7 de la tarda. L'acte s'ha fet davant la font del Rei Neptú, a la plaça del Rei d'Igualada i ha comptat amb la presència del regidor del Comú d'Igualada Dario Castañé, el secretari del PSC a l'Anoia Xavi Figueres, l'actual regidor i cap de llista de les properes eleccions municipals d'ERC Enric Conill, el regidor per la CUP Albert Mateu i quart tinent d'alcalde de Compromís per Cerdanyola Ivan González, en representació de l'Associació Catalana de Municipis i Entitats per a la Gestió de l'Aigua.

La mobilització ciutadana del proper dissabte vol denunciar la situació irregular de la concessió de la gestió de l'aigua per part d'Aigua de Rigat en els municipis d'Igualada, Vilanova del Camí i la Pobla de Claramunt. Aigua és vida defensa una gestió pública d'aquest servei bàsic i és per aquest motiu que assenyala també la fi de contracte de la concessió amb l'empresa gestora del servei d'aigües ANAIGUA als municipis de Masquefa -el 2021- i Piera -el 2022-, com a conjuntura per fer front comú per una gestió pública de l'aigua en tots aquests municipis. Aigua és vida denuncia també els dos terços que AGBAR controla en el cas dels tres municipis de la Conca d'Òdena, un percentatge que arriba al 50% en els dos darrers.

El curs de la manifestació començarà a la plaça del Rei, transcorrerà pels carrers Sant Jordi, Rambla General Vives, Rambla Sant Isidre, plaça de la Creu, carrer de l'Argent i acabarà a la plaça de l'Ajuntament.

El regidor del Comú d'Igualada Dario Castañé ha defensat el caràcter bàsic d'un subministrament com és el de l'aigua i la «re-municipalització com a acció per aconseguir les "ciutats de bon viure" que defensa l'assemblea local de Catalunya en Comú i ha animat a tothom a participar en la manifestació».

En relació a la seva adhesió al clam d'Aigua és vida, el secretari del PSC a l'Anoia Xavi Figueres ha declarat que «caldrà valorar l'opció menys costosa i quines fórmules cal aplicar per recuperar la concessió. Serà el pas previ per oferir una major dignitat a les persones i un servei accessible a la ciutadania»

Enric Conill ha destacat l'interès d'ERC «per treballar en la direcció de comunar serveis municipals veïns» i ha assenyalat que «agrupar iguals problemàtiques de diferents municipis és una oportunitat pel territori», com a arguments per recolzar la mobilització proposada per Aigua és Vida.

El regidor per la CUP Albert Mateu ha anunciat que «des de l'assemblea secundem la convocatòria per a la gestió pública de l'aigua». El regidor de la CUP ha volgut recordar la «situació paradoxal present al consistori igualadí», on membres del govern reben de 9000 a 18000€ anuals de la companyia Aigues de Rigat, situant-los segons ha comentat, «en una situació de conflicte d'interessos». Des de la formació es defensa el «retornar a un model de gestió directa, pública, transparent, participativa i democràtica del servei d'abastament d'aigua a les llars anoienques, per tal d'allunyar els interessos mercantils d'empreses privades transnacionals. Tenim l'oportunitat d'exercir un control estricte de la gestió d'un bé comú com és l'aigua, evitant d'aquesta manera situacions irregulars i falta de transparència habitual en la gestió privada». Mateu ha recordat també que el cost per a la municipalització tindria «un cost d'uns 1.6M€ en actius», una xifra que considera assumible.

Des de l'Associació Catalana de Municipis i Entitats per a la Gestió de l'Aigua es vol «ajudar als ajuntaments i els municipis a fer el canvi en el model de gestió» i ha anunicat que «el 27 d'octubre hi serem«». Ivan González ha volgut recordar que l'ens «aglutina un 38% dels pobles de Catalunya» i ha assenyalat que «el dret requereix que el servei sigui gestionat per l'adm pública. Cada vegada més municipis de tipologies diverses aposten per aquest servei». El membre de l'associació ha assenyalat també que «no n'hi ha prou amb titularitat, el servei també ha de ser públic, perquè els beneficis reverteixin a en l'administració pública».