Martorell va acollir ahir amb una gran festa la inauguració del nou pavelló de Can Cases, amb capacitat per a 2.800 persones en actes no esportius i unes 1.000 persones en actes esportius. També disposa de dos videomarcadors i de 96 places d'aparcament davant el recinte. En total seran, doncs, 4.700 metres quadrats dedicats a la pràctica de l'esport.

La pista té unes mides de 47,7 per 30 metres i s'hi podran disputar partits o fer entrenaments de múltiples esports com el futbol sala, l'handbol, el basquetbol o el voleibol. A més, el recinte tindrà també pistes de pàdel per poder donar un espai als molts aficionats de l'esport de raqueta i un gimnàs, que complementen l'oferta esportiva del recinte.

La festa d'inauguració va tenir la presència de dos mestres de cerimònies prou coneguts per tots els assistents que omplien les graderies del recinte esportiu. Miquel Ripeu, famós pels seus papers a la televisió en sèries com Lo Cartanyà, i Miriam Tortosa, coneguda pels seus papers en serials de TV3, van conduir la presentació de l'acte amb un toc d'humor.

El nombrós públic va gaudir de la demostració de balls de hip-hop al principi, i més tard del talent dels nens i nenes del Martorell Gimnàstic Club, que van fer aixecar el públic amb la seva genial demostració d'esport en equip, companyonia i un excel-lent talent per a la gimnàstica.

El moment àlgid d'aquest acte va ser quan alguns dels joves que formen els clubs de base de la població van sortir a la pista portant una lletra i formant l'eslògan d'aquesta presentació, «Estrenant il·lusions!». Més tard es va prémer el botó que descobria la placa commemorativa en format digital amb la presència de les autoritats i una de les nenes esportistes presents a l'acte.

Aquesta era una de les infraestructures més esperades per tots els martorellencs, que van participar en massa a la festa d'inauguració del nou pavelló, on grans i petits van poder veure amb il·lusió el nou equipament esportiu de la vila, una infraestructura pensada per donar un espai de qualitat als més joves per a la pràctica de l'esport.

Amb aquest pavelló hi ha l'objectiu prioritari de donar empenta a l'esport de base federat i fer que els joves esportistes de la vila disposin d'un recinte polivalent en el qual podran desenvolupar amb el màxim de garanties la seva passió per l'esport i podran absorbir-ne tots els valors ètics i cívics.

Aquest equipament s'ha construït respectant els terminis d'execució prèviament fixats i amb un cost de 4,2 milions d'euros, dels quals 855.000 han estat finançats per la Diputació de Barcelona. L'equipament ha estat dissenyat seguint criteris d'eficiència i sostenibilitat mediambiental.

L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, es va mostrar content per aquesta inauguració: «És un dia gran per a la nostra vila, ja que estrenem un equipament que donarà un impuls a l'esport de base federat», i va afegir que «la pràctica de l'esport en els nens no només comporta beneficis físics sinó que també ajuda els nostres joves a tenir presents els valors de l'esport».

Marc Castells, com a president de la Diputació de Barcelona, també va ser present a l'acte i va comentar sobre aquest nou equipament que «cal felicitar l'Ajuntament per la vocació en el camp de l'esport que té. El pavelló és espectacular, un dels millors de la província de Barcelona».

A partir de demà els vilatans ja podran gaudir de manera habitual d'aquest equipament amb totes les garanties.