Joan Carles González, de l'entitat Aigua és vida, va anunciar ahir la convocatòria de la manifestació «L'Anoia es mulla per l'aigua pública» per al proper dissabte, 27 d'octubre, a 2/4 de 7 de la tarda. L'acte es va fer davant la font del Rei Neptú, a la plaça del Rei d'Igualada, i va tenir la presència i el suport del regidor del Comú d'Igualada Dario Castañé; el secretari del PSC a l'Anoia, Xavi Figueres, l'actual regidor i cap de llista a les properes eleccions municipals d'ERC, Enric Conill; el regidor per la CUP Albert Mateu; i el quart tinent d'alcalde de Compromís per Cerdanyola, Ivan González, en representació de l'Associació Catalana de Municipis i Entitats per a la Gestió de l'Aigua.

La mobilització ciutadana de dissabte vol denunciar la situació irregular de la concessió de la gestió de l'aigua per part d'Aigua de Rigat en els municipis d'Igualada, Vilanova del Camí i la Pobla de Claramunt. Aigua és vida defensa una gestió pública d'aquest servei bàsic i és per aquest motiu que assenyala també la fi de contracte de la concessió amb l'empresa gestora del servei d'aigües Anaigua als municipis de Masquefa -el 2021- i Piera -el 2022-, com a conjuntura per fer front comú per una gestió pública de l'aigua en tots aquests municipis.

Aigua és vida denuncia també els dos terços que AGBAR controla en el cas dels tres municipis de la Conca d'Òdena, percentatge que arriba al 50% en els dos darrers.

La manifestació començarà a la plaça del Rei, transcorrerà pels carrers Sant Jordi, rambla General Vives, rambla Sant Isidre, plaça de la Creu, carrer de l'Argent i acabarà a la plaça de l'Ajuntament.

El regidor del Comú d'Igualada Dario Castañé ha defensat el caràcter bàsic d'un subministrament com és el de l'aigua i la «re-municipalització com a acció per aconseguir les 'ciutats de bon viure' que defensa l'assemblea local de Catalunya en Comú», i ha animat tothom a participar en la manifestació.

En relació amb la seva adhesió al clam d'Aigua és vida, el secretari del PSC a l'Anoia, Xavi Figueres, ha declarat que «caldrà valorar l'opció menys costosa i quines fórmules cal aplicar per recuperar la concessió. Serà el pas previ per oferir una major dignitat a les persones i un servei accessible a la ciutadania», ha afegit.

Enric Conill ha destacat l'interès d'ERC «per treballar en la direcció de comunar serveis municipals veïns» i ha assenyalat que «agrupar problemàtiques iguals de diferents municipis és una oportunitat per al territori», com a arguments per donar suport a la mobilització proposada per Aigua és vida.

El regidor per la CUP Albert Mateu ha anunciat que «des de l'assemblea secundem la convocatòria per a la gestió pública de l'aigua». El regidor de la CUP ha volgut recordar la «situació paradoxal present al consistori igualadí», on membres del govern reben de 9.000 a 18.000 euros anuals de la companyia Aigua de Rigat, que els situa, segons ha comentat, «en una situació de conflicte d'interessos». Des de la formació antisistema es defensa el «retornar a un model de gestió directa, pública, transparent, participativa i democràtica».