Igualada serà el 2019 Ciutat europea de l'esport, distinció que li ha de servir per reimpulsar la millora d'instal·lacions i per ser seu de campionats de referència, a nivell català, estatal i europeu. La direcció de ACES Europa, amb seu a Brussel·les, ho ha comunicat aquest divendres a l'alcalde Marc Castells, que al vespre mateix ho ha volgut compartir amb els esportistes i les entitats. L'acte s'ha fet a la pista coberta d'entrenament del Club Atlètic Igualada.

La capital de l'Anoia serà una de les ciutats europees de l'esport. A Catalunya, l'única. Competia per aquest honor amb Reus. De l'estat espanyol també s'han triat Granada, Soria i Fuenlabrada. Castells ha destacat en l'anunci de la distinció que per triar Igualada s'han tingut en compte les instal·lacions, l'activitat en competició i, especialment el foment de l'esport i la relació de l'esport i la salut.

Castells ha agraït a esportistes i entitats l'esforç, s'ha mostrat orgullós i ha anunciat campionats i noves inversions per als propers anys, com el canvi del tartan de la pista d'atletisme que permetrà acollir proves esportives a nivell nacional i europeu